Mossgårdens Hampafrön, oskalade, 250 g
Mossgårdens hampafrön är ekologiskt odlade och perfekta för en mängd olika användningsområden. De är rika på Omega 3, 6 och 9, vilket gör dem till ett utmärkt naturligt näringstillskott. Prova att tillsätta dem i frukostfilen, bröddegen, eller rosta dem för ett extra crunch. Har du fler användningstips? Dela gärna med dig så sprider vi dem vidare!
Visa mer
Hampafrön är tekniskt sett en typ av nöt, likt solrosfrön och kokosnötter. De är en del av kategorin skalfrukter (achenium), som har en torr, en- eller fåfröig frukt med en läderartad vägg som inte sitter fast vid fröet.
Proteinet i hampafrön består av cirka 1/3 albumin och 2/3 edestin, båda lättsmälta och kompletta proteiner som innehåller alla essentiella aminosyror, inklusive den svavelhaltiga metioninen. Hampaprotein är dessutom fritt från trypsininhibitorer som finns i soja och är glutenfritt, vilket gör det till ett bra alternativ för många dietbehov.
Företag
Namn: Mossagården Eko AB
Organisationsnummer: 556670-xxxx