×

Dela din plats för att se avstånd

Ekologisk gammeldags helmjölk i glasflaska 1L

Mjölk från fjällkor och jerseykor som betat gräs och fått hö, inget kraftfoder eller proteinpulver utan helt naturlig mjölk som dessutom delas med kalven som får växa upp bredvid sin mamma. Mjölken lågpastöriserats direkt efter mjölkning och tappas upp på glasflaska, ingen mer bearbetning, ca 5% fett
1 L i glasflaska.
Alla våra mejeriprodukter är gjorda av icke homogeniserad helmjölk från kor som endast mjölkas en gång om dagen från delvis utrotningshotade raser samt att våra kalvar alltid får gå med sin mamma i minst tre månader. Våra kor går ut och in från ladugård och bete precis som de vill, året runt. De är gräsätande kor och får endast lite spannmål från egna åkrar som en lockgiva. Detta ger en smakrik, nästan söt mjölk och smakar som förr innan mjölkproduktionen blev optimerad på volym och produktion. Vår produktion är KRAV-certifierad. Priset inkluderar 10 kr i pant för glasflaskan. Det är en kylvara som skall förvaras i max 4° C

55kr

10 st kvar

Företag: Resta Gård

Slutför din betalning via Swish till säljaren efter att du har lagt din beställning men innan du hämtar eller får dina produkter levererade.
Använd Swish för att betala på plats
Betala bekvämt med kort när du hämtar din beställning. Detta alternativ är inte tillgängligt för hemleverans.
Resta gård
Inga betyg hittades!

Resta gård

Örsundsbro, Sverige

Besöksbondgård och gårdsbutik med etisk djurhållning och småskalig produktion


Vi odlar, föder upp och hantverksmässigt förädlar god, näringsrik mat med naturliga råvaror från en och samma gård. Vi skapar vackra, hälsosamma och helande upplevelser för finsmakare och vetgiriga som vill ta ett framtidsansvar för sig själva, djur och natur. Vårt mål är att inspirera till nytänkande genom att kombinera teknik och tradition och att lyckas bli en självförsörjande gård utan på bekostnad av djurens välfärd eller utarmning av naturen.

Hos oss lever djuren ett naturligt liv året runt, långt ifrån storskalig köttproduktion. Här går smak, kvalitet och ekologi hand i hand i arbetet med att ta fram de finaste råvarorna vårt landskap kan åstadkomma -   från mjölk och mejerier från gräsbetande fjällkor till siktat mjöl och pasta från kulturspannmål, naturbeteslamm och nötkött av enbart gräs som förda, fläsk från Linderöd och mangalitsa utegrisar som bökar mest hela dagarna.  Gården drivs ekologiskt och certifierade av KRAV med etisk djurhållning och bevarande av hotade lantbruksraser och gamla sorters grönsaker i fokus.

Vi har ett eget gårdsmejeri och ett gårdscharkuteri där vi förädlar våra råvaror till finaste mejerivaror som går att fina samt köttiga korvar och lufttorkade läckerheter, allt utan tillsatser och andra utfyllnadsprodukter som industrin ägnar sig åt.

Gården har en självbetjäningsbod, öppen dygnet runt som vi kallar Mjölkboden som har ett urval av varor som gården producerar.  Gårdsbutiken och lunchrestaurangen är öppen fredagar 11-18, lördagar och söndagar 11-16.

Läs mer här om oss

Följ oss på Facebook

Följ oss på Instagram

 

Läs mer om Resta gård >>>

Kontakta Resta gård
Ställ en fråga

Ställ en fråga till Resta gård

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill bli en del av er gemenskap och börja sälja produkter!

Skapa en klubb

Skapa en klubb där du är värd och kan arrangera evenemang där kunder kan hämta sina varor.

Som klubbvärd har du möjlighet att arrangera din egen mat- och växtmarknad för människor i din gemenskap så ofta du vill, enligt din egen tidtabell. Plattformen kopplar samman dig med odlare, bönder och matproducenter som erbjuder sina produkter till dig till det pris de önskar genom dina evenemang.

Hur kommer jag igång?

Fundera över:

  • Varför vill du starta denna klubb? Berätta om din motivation.
  • Vilken del av Sverige befinner du dig i?
  • Har du redan en plats i åtanke för utlämningarna?
  • Har du tänkt på vilka som kan vara intresserade att följa din klubb, familj, vänner, kollegor, grannar? Genom att prata med din gemenskap om din idé kommer du successivt se intresset växa. Det optimala antalet medlemmar är mellan 30 och 50, men många börjar med färre medlemmar och växer med tiden.

Vi kommer att

  • Ansluta dig med producenter som kan lägga till sina produkter till dina evenemang.
  • Ge dig en personlig klubbsida för information och en lista med dina pågående evenemang.
  • Hjälpa dig att skapa klubben och ge den support du behöver för att driva din egen klubb.

Att skapa en klubb är enkelt. Du delar med dig av ditt “varför”, din plats och din uppfattade initiala gemenskap.