Resta gård

Mejeri - Charkuteri - Kött - Grönsaker - Spannmål

Biografi

Besöksbondgård och gårdsbutik med etisk djurhållning och småskalig produktion

Vi odlar, föder upp och hantverksmässigt förädlar god, näringsrik mat med naturliga råvaror från en och samma gård. Vi skapar vackra, hälsosamma och helande upplevelser för finsmakare och vetgiriga som vill ta ett framtidsansvar för sig själva, djur och natur. Vårt mål är att inspirera till nytänkande genom att kombinera teknik och tradition och att lyckas bli en självförsörjande gård utan på bekostnad av djurens välfärd eller utarmning av naturen.

Hos oss lever djuren ett naturligt liv året runt, långt ifrån storskalig köttproduktion. Här går smak, kvalitet och ekologi hand i hand i arbetet med att ta fram de finaste råvarorna vårt landskap kan åstadkomma –   från mjölk och mejerier från gräsbetande fjällkor till siktat mjöl och pasta från kulturspannmål, naturbeteslamm och nötkött av enbart gräs som förda, fläsk från Linderöd och mangalitsa utegrisar som bökar mest hela dagarna.  Gården drivs ekologiskt och certifierade av KRAV med etisk djurhållning och bevarande av hotade lantbruksraser och gamla sorters grönsaker i fokus.

Vi har ett eget gårdsmejeri och ett gårdscharkuteri där vi förädlar våra råvaror till finaste mejerivaror som går att fina samt köttiga korvar och lufttorkade läckerheter, allt utan tillsatser och andra utfyllnadsprodukter som industrin ägnar sig åt.

Gården har en självbetjäningsbod, öppen dygnet runt som vi kallar Mjölkboden som har ett urval av varor som gården producerar.  Gårdsbutiken och lunchrestaurangen är öppen fredagar 11-18, lördagar och söndagar 11-16.

Läs mer här om oss

Följ oss på Facebook

Följ oss på Instagram

 

Besöksbondgård och gårdsbutik med etisk djurhållning och småskalig produktion


Vi odlar, föder upp och hantverksmässigt förädlar god, näringsrik mat med naturliga råvaror från en och samma gård. Vi skapar vackra, hälsosamma och helande upplevelser för finsmakare och vetgiriga som vill ta ett framtidsansvar för sig själva, djur och natur. Vårt mål är att inspirera till nytänkande genom att kombinera teknik och tradition och att lyckas bli en självförsörjande gård utan på bekostnad av djurens välfärd eller utarmning av naturen.

Hos oss lever djuren ett naturligt liv året runt, långt ifrån storskalig köttproduktion. Här går smak, kvalitet och ekologi hand i hand i arbetet med att ta fram de finaste råvarorna vårt landskap kan åstadkomma -   från mjölk och mejerier från gräsbetande fjällkor till siktat mjöl och pasta från kulturspannmål, naturbeteslamm och nötkött av enbart gräs som förda, fläsk från Linderöd och mangalitsa utegrisar som bökar mest hela dagarna.  Gården drivs ekologiskt och certifierade av KRAV med etisk djurhållning och bevarande av hotade lantbruksraser och gamla sorters grönsaker i fokus.

Vi har ett eget gårdsmejeri och ett gårdscharkuteri där vi förädlar våra råvaror till finaste mejerivaror som går att fina samt köttiga korvar och lufttorkade läckerheter, allt utan tillsatser och andra utfyllnadsprodukter som industrin ägnar sig åt.

Gården har en självbetjäningsbod, öppen dygnet runt som vi kallar Mjölkboden som har ett urval av varor som gården producerar.  Gårdsbutiken och lunchrestaurangen är öppen fredagar 11-18, lördagar och söndagar 11-16.

Läs mer här om oss

Följ oss på Facebook

Följ oss på Instagram

 

Resta gård

NYSÄTRA RESTA GÅRD 10, 749 63 Örsundsbro, Sverige 0171466280 restagard.se

Ställ en fråga till Resta gård

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill bli en del av er gemenskap och börja sälja produkter!

Skapa en klubb

Skapa en klubb där du är värd och kan arrangera evenemang där kunder kan hämta sina varor.

Som klubbvärd har du möjlighet att arrangera din egen mat- och växtmarknad för människor i din gemenskap så ofta du vill, enligt din egen tidtabell. Plattformen kopplar samman dig med odlare, bönder och matproducenter som erbjuder sina produkter till dig till det pris de önskar genom dina evenemang.

Hur kommer jag igång?

Fundera över:

  • Varför vill du starta denna klubb? Berätta om din motivation.
  • Vilken del av Sverige befinner du dig i?
  • Har du redan en plats i åtanke för utlämningarna?
  • Har du tänkt på vilka som kan vara intresserade att följa din klubb, familj, vänner, kollegor, grannar? Genom att prata med din gemenskap om din idé kommer du successivt se intresset växa. Det optimala antalet medlemmar är mellan 30 och 50, men många börjar med färre medlemmar och växer med tiden.

Vi kommer att

  • Ansluta dig med producenter som kan lägga till sina produkter till dina evenemang.
  • Ge dig en personlig klubbsida för information och en lista med dina pågående evenemang.
  • Hjälpa dig att skapa klubben och ge den support du behöver för att driva din egen klubb.

Att skapa en klubb är enkelt. Du delar med dig av ditt “varför”, din plats och din uppfattade initiala gemenskap.